Asumisen taito

Suomalaisten asumisen taidoissa on petrattavaa. Näin ainakin on If vakuutusyhtiön mielestä. Olemmeko oikeasti menettäneet taidon asua oikein?

Vakuutusyhtiöllä on tietysti omat kriteerinsä ”oikein asumiselle”. Kaikessa tulisi toimia ehdotonta huolellisuutta ja varovaisuutta noudattaen – tavoin, johon harva perusarjessansa pystyy.

Kuitenkin, artikkelia lukiessa ei voinut kuin ihmetellä: Emmekö me enää osaa mitään? Kipinää iskevän sähkölaitteen käyttö on vaarallista, ja sen tulisi jokaisen ymmärtää. Ja kyllä, se hana tulee sulkea tiski- ja pesukoneen käytön jälkeen.

Kaikki säännöt eivät kuitenkaan ole itsestään selviä. Moni hämmentyy säännöstä, jonka mukaan vessanpönttöön ei saisi kaataa ruokaa. Tietysti siinä on järki taustalla, tukkeutumien ehkäisyssä. Eikä pidä unohtaa sitä, että ruokajätteiden elämä jatkuu myös niiden kadottua omasta vessanpöntöstä. Matkan varrella kun voi olla nälkäistä elämää, joille kelpaa myös jätteet. Mutta minne sitten ylijäänyt keitto tulisi heittää? On ymmärrettävää, että keiton kaataminen biojätepussiin ei tunnu kaikista houkuttelevalta, siitä aiheutuvan mahdollisen ”pussin räjähdys ja keiton päätyminen keskelle olohuoneen lattiaa -episodin” takia.

Jätettäköön mahdollinen ruoanjätteiden vessanpönttöön kaataminen jokaisen omaksi asiaksi, mutta sovitaan, ettei kukaan tupakoi sängyssä..!

Lue uutinen:

http://www.kauppalehti.fi/etusivu/tahan+on+tultu+suomalaiset+eivat+osaa+enaa+asua/201310555167

http://www.taloussanomat.fi/asuminen/2013/10/29/suomalaisten-asumistaidot-surkeat-kipinaa-iskeva-silitysrauta-pitaa-heittaa-pois/201315040/310