Asunnon myynnin taikasanat

Tiedätkö ne taikasanat, jotka myyvät asuntoja? Mikäli homma on vielä hakusessa, meillä on tarjota muutama vinkki!

Ne viisi asiaa, jotka kannattaa ottaa huomioon asuntoa myytäessä ovat:

1. Sijainti

On turha pyytää miljoonaa euroa asunnosta, joka sijaitsee keskellä korpea – ellei kyseessä ole viiden tähden resort. Amerikkalainen location, location, location –hokema on oikeasti täysin totta. Kohteen sijainti määrittää paljolti sen hintaraamit, oli itse asunto millainen vain. Hyvien kulkuyhteyksien ja palveluiden äärellä olevista asunnoista saa korkeampaa neliöhintaa, kuin vastaavista taajaman ulkopuolisesta kohteista. Luonnollisesti mitä isompi kaupunki, sitä korkeampi hinta. Tästä syystä pääkaupunkiseudun asuntojen hinnat hipovat pilviä, pienten paikkakuntien maltillisempiin hintoihin verrattuna.

2. Alueen hintataso

Oma koti on ihana ja kaunis. Jokainen meistä varmasti haluaisi pyytää pitämästään asunnosta kovia summia. Hintapyyntö kannattaa kuitenkin asettaa vastaamaan alueen hintatasoa. Kaikki saman kokoiset ja samassa kunnossa olevat asunnot eivät ole saman hintaisia, vaan alueen hintatasolla on suuri merkitys. Älä kuitenkaan ole alueesi halvin kohde, sekin on negatiivinen leima!

Katso oman alueesi hintataso hinta-arviolomakkeella.

3. Määrittele kilpailuvalttisi ja käytä sitä!

Miksi juuri sinun asuntosi kannattaa ostaa, eikä esimerkiksi naapurin? Mikä tekee juuri sinun myymästäsi kohteesta alueen parhaimman? Mieti vastaus näihin, niin olet heti askeleen edellä kilpailijoitasi. Valttikortti voi olla esimerkiksi laadukkaasti uusittu keittiö, muuttovalmis asunto tai jopa vaatehuone, joka on rakennettu todelliseksi tilaihmeeksi.

4. Esite

Tiedätkö sen lärpyttimen, joka isketään jokaisen asuntonäyttöön saapuvan kouraan? Asuntoesite, sillä on merkitystä! Oikeudellisessa mielessä on tärkeää, että esitteessä on kaikki tarvittavat faktat esiteltynä, mutta se on myös myyntiesite. Kuvien tulee olla viimeisen päälle, eikä ostajan kiinnostuksen herättäviä myyntipuheitakaan kannata unohtaa. Mainosta asuntoon lankeavaa valoa, alueen palveluita, hyvähenkistä taloyhtiötä. Ja ne kuvat, panosta niihin. Potentiaalinen ostaja saapuu paikalle, jos hän kiinnostuu kohteesta niiden kuvien perusteella.

5. Myy

Asunto ei liiku itsestään. Älä siis olla möllötä asuntonäytöillä, vaan tosissasi myy asunto. Ostajaehdokas ei ehkä tajua haluavansa ja tarvitsevansa juuri tämän kohteen. Vakuuta hänet.