Missä koti on?

Kesällä moni suomalainen pakkaa kimpsut ja kampsut, lukitsee kotinsa oven ja suuntaa… minne? Kakkoskotiin, mökille.

 

Yleistäen voidaan sanoa, että suomalaiset ovat asuntolainakansaa. Tällä tarkoitetaan, että vaikka vuora-asuntobisnes käy kovana, me usein vähintäänkin haluamme ostaa oman kodin – ja useat sen tekevätkin.
Me myös pääsääntöisesti taidamme maksaa asuntovelkamme kohtuullisen kunniallisesti. Meillä ei järin ole ylipitkiä laina-aikoja, eikä asuntolainoja, jotka maksetaan ”sitten joskus”. Summat ovat vielä kaiken lisäksi suuria, etenkin pääkaupunkiseudulla ja isoimmissa kaupungeissa. Eikä se asuminen ole ilmaista pienemmilläkään paikkakunnilla.

Kaikesta huolimatta useat meistä silti haluavat sen idyllisen kesämökin, oman kakkoskodin. Sinne matkustetaan lojumaan laiturinnokkaan, vapautetaan ajatukset töistä, grillataan, uidaan järvessä ja vain nautitaan. Oman pesän kaipuu on suuri ja mikäs sen ihanampaa, kuin katsella tiluksilla ympärilleen ja ajatella, että vau, tämä kaikki on minun.

Eurotietoinen iskee nämä kaksi elementtiä yhteen ja hankkii oman kodin upeasta järvimaisemasta. Mikäli sinä haaveilet jostain tällaisesta, käy kurkkaamassa uudesta tilasto-osiosta, millä hinnalla unelma-alueellasi olevia asuntoja on myyty.

Missä sitten se oikea koti on? Monille se on siellä, missä sydän on – sillä hetkellä.