TV-sarjojen asunnot vs. oikea maailma

Asuntojen hinnat ovat korkealla lähes jokaisessa suuressa kaupungissa ympäri maailmaa. Silti erityisesti amerikkalaisissa TV-sarjoissa nuoret, uransa alussa olevat henkilöt asuvat hulppeissa asunnoissa.

Otetaan esimerkiksi suosittu sarja Frendit. Alla olevaan pohjapiirustuksessa näkyy sarjassa mukana olleiden kahden vastapäisen asunnon kuvitteellinen pohjapiirustus. Erityisesti tyttöjen puolen keittiö on valtava, sillä sinne mahtuu myös ruokapöytä tuoleineen. Olohuoneen lisäsi heillä on erillinen istuma-alue erkkerin edessä. Kaksi makuuhuonetta, varasto ja jopa parveke. Hyvällä paikalla Cityssä. Neliöitä arviolta 90, vai mitä mieltä olette? Ja tämän huoneisto vuokranhan maksoi alussa kokki ja tarjoilija. Realistista?

Frasierin tilanteessa voi jo uskoa, että arvostetulla psykiatrilla tilin saldo on sellainen, että asumiseen voi törsätä, mutta tällä kertaa huomio kiinnittyykin talon muotoon. Mikäli pohjapiirustus olisi oikeasta talosta, olisi se hyvin monikulmainen ja arkkitehtonisesti haastava (tai vähintäänkin kallis) rakennettava.

Ehkä realistisin pohjapiirustus vaikuttaa olevan ohjelmalla How I met your mother (Ensisilmäyksellä). Siinä asunto on kooltaan (eli hinnaltaan) sellainen, millaisessa arkkitehti voi kämppiksensä kanssa asustella. Pohja on myös sen muotoinen, että se istuu oikeaan kerrostaloon.

 

Oli arkkitehtuuriset yksityiskohdat ja vuokrien hinnat realistisia tai ei, on mielenkiintoista nähdä tuttujen sarjojen asunnot mallinnettuina tässä muodossa. Sarjoja katsellessaan jokainen on piirtänyt huoneistojen pohjakartat alitajuisesti päähänsä. Nyt katsomaan, vastaavatko nämä piirrokset sinun näkemyksiäsi.

Kuvat ovat artistin Iñaki Aliste Lizarralde käsialaa.