Asuntojen hinnat

5 syytä valita kiinteistönvälittäjä myymään asuntosi

Asunnon myyminen /
3.11.2020

Asunnon myyminen on todennäköisesti yksi elämäsi isoimmista kaupoista. Se eroaa maidon ostamisesta kaupasta, joten kaupan suhteen tulee olla tarkkana. Monia houkuttelee itse myyminen, jolloin säästää kiinteistövälittäjän palkkion. Vaikka useat ovat myyneet onnistuneesti oman asuntonsa, on välittäjän rooli kuitenkin vähintäänkin helpottava.

Keräsimme viisi syytä, miksi valita kiinteistönvälittäjä mukaan asunnon myymisen prosessiin.

1. Välittäjä hoitaa juoksevat asiat

Asuntokaupassa on monia lakisääteisiä seikkoja ja nyansseja, joita asiaan perehtymätön ei välttämättä osaa ottaa huomioon. Myyjällä on velvollisuus esittää erilaisia dokumentteja ja asiakirjoja, asunnosta tulee ottaa edustavia ja myyviä kuvia ja kaikki tarvittavat tiedot on koottava faktuaalisena tietona myyntiesitteeseen. Nämä työvaiheet kuuluvat välittäjän työnkuvaan, eikä myyjän tarvitse hoitaa niitä itse.

2. Pyyntihinnan määrittely

Asunnon pyyntihinnan määrittäminen on tärkeä vaihe. Liian korkea hinta karkottaa potentiaalisia ostajia ja pidentää myyntiaikaa. Epärealistisesta hinnasta joutuu usein lopulta kuitenkin tinkimään, mikä saattaa harmittaa myyjää. Liian alhainen hinta taas on kuin antaisi pois euroja. Asunnon pyyntihinnan määrittelyssä yhteen ottavat usein tunteet ja realismi. Asuntoaan myyvällä saattaa olla todellisuutta kovemmat luulot kohteen arvosta, sillä hän saattaa esimerkiksi kokea käyttäneensä siihen monia työtunteja ylläpitämisen muodossa. Omat onnelliset muistot asunnosta myös salakavalasti hilaavat arvoa ylemmäs myyjän ajatuksissa. Asuntomyynnin ammattilainen osaa auttaa asuntoaan kauppaavaa löytämään pyyntihinnan, jolla asunto todennäköisimmin menee kaupaksi. Kenenkään etu ei ole pitkään listoilla kiikkuva asunto, joka on muuten täydellinen, paitsi sen hinnan osalta.

3. Ammattilaisen kontaktit

Hyvällä kiinteistönvälittäjällä on laajat kontaktit, jotka kattavat niin ostajatahot kuin muut yhteistyökumppanit. Mitä parempi välittäjä, sitä parempi yhteistyökumppani hänellä on esimerkiksi markkinointikuvien ottoon. Myös laajat ostajaverkostot ovat tärkeä seikka. Välittäjä saattaa tietää jo etukäteen, kenelle soittaa ja kaupata asuntoa henkilökohtaisesti, jolloin ostaja saattaa löytyä jo ennen, kun yleinen näyttö edes pidetään.

4. Neutraali osapuoli

Moni ostaja saattaa suhteutua epäillen asunnonmyynti-ilmoitukseen, jossa myyjä hoitaa itse kaiken. Ostaja saattaa miettiä, onko näin iso kauppa turvallista tehdä ilman ammattilaista välissä. Vaikka kiinteistönvälittäjä onkin usein juuri myyjän palkkaama ja hänelle töissä (vertaa ostotoimeksianto), on ammattilainen kuitenkin velvoitettu hoitamaan kauppa lakisääteisesti ja molempien tahojen oikeuksia kunnioittaen. Se tuo turvallisuutta asuntoaan myyvän lisäksi myös ostajalle.

5. Hyvä välittäjä on myyjä

On yleisesti käytetty fraasi, etteivät asunnot myy itse itseään. Ne täytyy myydä. Ammattitaitoinen kiinteistönvälittäjä on ennen kaikkea myyjä. Hän tunnistaa asunnon myyntivaltit ja osaa tuoda ne esille. Hänellä on hihassaan useita argumentteja asunnon hyvistä puolista, hän lukee potentiaalisen ostajan tarvetta ja esittelee hänelle, miten juuri myyväsi asunto olisi ratkaisu heidän tarpeisiinsa. Mikäli ulkoiset tekijät ovat kaupalle suotuisat, hyvä välittäjä myy asunnon sen arvonmukaisella hinnalla, ilman turhaa draamaa ja pitkää myyntiaikaa.


Voit kilpailuttaa välitystoimistot asuntojenhinnat.fi palvelussa ja löytää sopivamman välittäjän hoitamaan asuntosi myynnin. Säästät samalla aikaa ja rahaa.


Asuntojenhinnat.fi palvelu on seurannut asuntomarkkinaa aktiivisesti vuodesta 2014 lähtien. Tuottamaamme sisältöä on siteerattu useissa medioissa. Tavoitteenamme on tarjota laadukasta sisältöä asuntomarkkinan kehityksestä ja siihen liittyvistä ilmiöistä.