Asuntojen hinnat
Asunnon stailaus myyntiä varten

Asunnon stailaus myyntiä varten

Yleinen /
20.3.2021

Meillä jokaisella on mielipiteemme - toisilla vahvemmat kuin toisilla. Monilla asuntoaan myyvillä on hyvinkin vahva sisustussilmä ja oma maku, eivätkä he voi ymmärtää, mikseivät muut jaa käsitystä samasta kauneudesta heidän kanssaan. Tämä seikka näyttäytyy usein asuntomarkkinoilla, aiheuttaen lähinnä välittäjälle harmaita hiuksia.

Jokainen sisustaa oman kotinsa sellaiseksi, että se miellyttää omaa silmää ja siellä on hyvä olla. Kuitenkin, lähtiessä myymään asuntoa, kannattaa kotia tarkastella kriittisin silmin – ja kuunnella asuntomyyjää, joka osaa tarvittaessa vinkata mitä tulisi tehdä. Monet asunnon ostajat ovat hämmästyttävänkin sokeita näkemään heidän epäviehättävänä pitämänsä seinänvärin taakse. Ei ole kerta tai ensimmäinen, kun potentiaalinen ostaja on poistunut asuntonäytöltä vääräkuvioisen tapetin takia.

On seikkoja, joita asuntoaan myyvä voi tehdä itse, edistääkseen asunnon kaupaksi käyntiä. Kiinteistövälittäjät kehottavat yleensä alkuun vähintäänkin laittamaan piiloon kaikki liian henkilökohtaiset asiat, kuten valokuvat. Ostajan kulkiessa asuntonäytöllä, hänen tulee voida mieltä itsensä ja oma perheensä asuntoon – eikä se ole helppoa, jos kaikkialla on myyjäperheen kuvia. Välittäjät myös tietävät, että potentiaalisen ostajan halutaan keskittyvän itse asuntoon, eivät siellä oleviin tuhansiin matkamuistoihin ja koriste-esineisiin, jotka hyvin usein jättävät asunnosta sekavan ja epäsiistin muistijäljen ostajan mieleen. Asunto kannattaakin rauhoittaa ja tehdä mahdollisimman harmoniseksi ja selkeäksi. Tämän saa toteutettua poistamalla henkilökohtaisten tavaroiden lisäksi pinnoilta kaikki ”turha”. Mahdollisuuksien mukaan myös kaikki hyvinkin persoonalliset seikat, kuten erikoiset värit ja kuosit, kannattaa vaihtaa. Moni asunto myydään helpommin vaikka persoonattomana valkoisena boksina, kuin myyjän värikkäällä sisustusmaulla varustettuna.

Keittiöremonttia ei ole välttämätöntä lähteä tekemään, myydäkseen asunnon. On kuitenkin suositeltavaa, että esimerkiksi kaappien vetimet ja nupit vaihdetaan uusiin. Jo niinkin pieni seikka muuttaa asunnon ilmettä.

Mikäli asunnon myyjä ei itse näe mitään muutettavaa, tai ei jaksa tehdä sitä itse, voi aina kääntyä välittäjän puoleen. Useat kiinteistönvälittäjät tarjoavat lisäpalveluna stailausta. Sen saa usein joko konsultaationa – jolloin sisustaja tulee paikalle antamaan vinkkejä siitä, miten asunnon ilmettä saa raikastettua – tai kokonaispalveluna, jolloin myös työ tehdään asiakkaan puolesta.

Asuntoaan myyvää saattaa harmittaa ajatus siitä, että myydäkseen oman kotinsa, hänen tulee käyttää siihen ensin euroja. Kuitenkin hyvin usein käy niin, että käytetyt eurot saa takaisin korkojen kera, asunnon myyntihinnassa.


Asuntojenhinnat.fi palvelu on seurannut asuntomarkkinaa aktiivisesti vuodesta 2014 lähtien. Tuottamaamme sisältöä on siteerattu useissa medioissa. Tavoitteenamme on tarjota laadukasta sisältöä asuntomarkkinan kehityksestä ja siihen liittyvistä ilmiöistä.